BLOGINI

1.3.2021

Maaliskuinen maanantai ja kaikkea muuta siihen sopivaa

 Huomenta päivää vaan!🌷☕

Taas oli niitä aamuja että aamu-wc reissun jälkeen, ei sitten vaan nukuta millään. Silloin kannattaa muuten raahata ruhonsa sängystä veks ja nousta suosiolla ylös. Näin työttömänä niin voi siihen lisätä et "otanpa sitten vaikka päikkärit". Elämä on ja niillä mennään, ei ihmeitä odotellen. Niitä kun ei vaan tapahdu PISTE! 😂

Tänään tarvitsee viestitellä Äidin palvelukodin tyttöjen kanssa, jos äitiä kävisi tässä katsomassa. Whatsapp on aika kätevä tässä tilanteessa, kun voi tarvittaessa soittaa videopuhelua. Äidin oma hoitajahan on kuuro, suomen ensimmäinen kuuro sairaanhoitaja ja aivan superihana ihminen.  
Täytyy kysellä koska on tapaamishuonetta vapaana ja mitä äidille tarvitsee viedä. Viime vuoden lopulla huomasin että äidin muistitila on taas vähentynyt. Kyseli miksi ei hänen veljet käy? Äidilläni on 5 veljeä, joista 4 on kuolleena olleet jo 40-50v. Kummienoni on enään veljeksistä elossa. Mitään ihmeellistähän siinä ei ole minulle, koska Alzheimer on niin siitähän ei mennä parempaan suuntaan. Pyysinkin muuten vaan että jos äidille tehtäisiin muistitesti. Voi samalla katsastaa missä tasossa mennään muistin kanssa. Suomessa ei ole kovin montaa muistitestaajaa, kun kuuroilla ei ole samanalaista testiä kuin kuulevilla. Näin joskus sain ymmärtää ja tekijöitä taisi silloin äidin kotona asumis aikana olla vain yksi. Kyllä minä olen niin tyytyväinen että äiti on tuolla palvelukodissa ja saa kokoajan käyttää omaa äidinkieltään.

Äidistä puheen ollen minähän olen äitini edunvalvoja, kun äidillä todettiin alzheimer. Lääkäri kehoitti hankkimaan sellaisen edunvalvonta jutun, niin se helpottaa minua. Sinänsä hauskaa tai naurettavaa, olenhan hoitanut vanhempien asioita pienestä pitäen. Se on Esikois lapsen rasite, nykyäänhän se ei ole suotavaa. Siis että kuurojen vanhempien kuuleva lapsi joutuisi hoitamaan vanhempiensa asioita. Nykyään kuuroilla on tulkkipalvelua xx tunti määrää käytettävissä. Mikä on hemmetin hyvä juttu.  

Niin mitä minun pitikään... Ai niin kun hoidan äidin asioita niin olen tekemisissä Kelan kanssa. Nyt älä järkyty tulee vähän kehua Kelalle. Viime viikolla soi puhelin ja nainen esitteli itsensä Kelasta soitellaan. Minulla heti nousee niskavillat että mikä nyt on persiillään. Äitihän saa asumistukea tuonne palvelukoti asumiseensa. Olin saanut joulukuussa uudet vuokratiedot vuodelle 2021, toimitin ne asumistuki tarkastuksena Kelalle. Tuli sitten päätös siitä vuoden lopulla. Tammikuussa tuli asumistuen tarkastus pyyntö ja toive että helmikuun alkuun pitäisi toimittaa tiedot. Minähän sitten soitin Kelaan, sanoin että johan se on joulukuussa tehty ja vuoden 2021 tiedoilla. Sovittiin että tämä on ok ja että saan repiä lapun turhana. ( En repinyt, säästän aina koska tuo muisti on ...😀😏)Nyt tämä Kelan nainen sanoi että Äitinne asumistuki on lakkautettu 1.3 alkaen ja hän ajatteli soittaa minulle. OHO! Siinä sitten selitin mitä tässä on ollut taustalla tapahtunutta. Sitten kysyy, minä sitten muutan täältä asetukset ja laitan lakkautuksen pois. Laitetaan pyörimään edelleen asumistuki ja minä kiitin häntä tästä. Mutta silti mietin että Mit Vit tässä tapahtui! Miksi piti tarkastaa kun on tarkastettu ja kun sovin että kaikki on ok tälle vuodelle ?? Joopa joo 🙈

Meinaan oikein tempasta ja lähteä tässä jossain vaiheessa reissuun. Täytyy sitä likkakaveri käydä katsomassa livenä. Ennenkuin tulee julmempia raja-rajoituksia. Junalla lähden reissuun koska täältä nykyisestä asuinpaikastani on järkevämpää mennä junalla ja likkakamu hakee minut lähikaupungin junaasemalta. Pääsee puulämmitteiseen saunaan ja tulee kolmen kissan verran kissaterapiaa. Lupaan että tulee reissulta päivitystä ja söpöjä kissakuvia  😻😻😻

Nyt pakkaamaan olkaveskaan pussillinen uusia kertismaskeja. Menin tilaamaan mustaa maskia ja mustalla pohjalla kukallista maskia. Olisin ottanut tiikerin raidalla varustettuja maskeja, mutta ei ollut kuin seepraa 😞 Kangasmaskista en tykkää, kertismaskit on paremmat käyttää.

Mukavaa viikon alkua sinulle ja tämän päivän ruokakin on päätetty. Tölkistä tuuppaan kattilaan...Tillilihaa 😂 Tilliliha on kuin kirosana, jos muistelee vähäisiä kouluaikoja niin se oli pahaa. Katsotaan kuinka nyt käy, seuraava tilliliha tulee olemaan oma tekemä.

                                         Palataan taas ja toivotaan että päiväsi on mukava 😀💚Ei kommentteja:

Lähetä kommentti