BLOGINI

25.2.2021

Torstai harmahtavan sävyinen

 Huomenta sinulle !

Sitä kun herää ajoissa niin voi oikeutetusti ottaa iltapäivällä pienet päikkärit. Minun päikkärit on tietyn ajan kestävät. Sanoisinko max. 1tunti, joskus jopa 15min ja se riittää välillä.

 Tässä sitä perinteisen aamupalan äärellä ja äänikirjaa kuunnellessa. Nyt on menossa Alan Bradleyn kirjoittamaa kirjasarjaa. Tarina kertoo 12v tytön Flavia de Lucen harrastelijasalapoliisi puuhista 50-luvun englannissa. (😂 Tätäkin rupesin kuuntelemaan lukijan takia ja odotellessa suosikki kirjasarjan uutta teosta.) Lukijana Krista Putkonen-Örn on erittäin miellyttävä ja kirjaa menee toisensa perään.  Kirja mitä odotan on Elly Griffiths:in kirjasarjan yhdeksättä osaa. Kirjassa arkeologi Ruth Galloway:n avustaa poliisia murhatapauksissa ja olen niiiin koukussa :)

Eilen illalla tuli sitten väsättyä vispipuuroa, tällä kertaa appelsiinituoremehuun. Mitähän sitä seuraavalle kerralle keksisi. Ehkä lamppu syttyy joku päivä että mitä makua olisi kiva maistaa. Vispipuuroa on kiva tehdä kun se tulee niin nopeasti, kunhan malttaa sekoitella 👍 Ohjeissa sanotaan että se pitäisi jäähdyttää ja sitten vasta vatkata, että tulee kuohkeaa puuroa. Nooo.. minä kun tykkään oikasta, tehdä helpolla tavalla, olenhan fuskuruuan ystävä välillä :)  Kuumana vatkaan ja hyvin puuro vaahtoutuu kuohkeaksi eli kukin tavallaan ja minä tällä tavalla.

Tänään voisi pyöräyttää piirakan kun tuolla on päärynöitä jotka ei meinaa pehmetä. Pikapiirakan jos pyörättäisi ja päälle heittelisi päärynäviipaleita. Katsotaan kuinka käy. Marenkejakin voisi tehdä pikkaisen, kun purkki on hieman tyhjillään ja masu tykkää .

 Haluan kokeilla valmis murotaikinaa ja saako siitä ihan kelpoa pikkuleipää tehtyä. Täytyy kokeilla mikä on sopivaa että saan "lätkämimmieni" häihin tietyn mallisia pikkuleipiä, tietyllä tyylillä kuorutettuina.  Jouluna tein pipari versioita ja ne oli tytöille mieluisia 😉                                                                        

Tuollaisia lepakkopipareita tuli tehtyä joululahjaksi sekä marenkeja.
Mutta katsotaan kuinka käy tai sitten teen taikinan kokonaan itse. Mutta se on vielä siis mietinnässä.

Nyt voisi pelata päivän pasianssit ja keittää kupposen kahvia ( ihan vaan pikakahvia näin yksin ollessa)-
Illalla tuli taas neulottua ja kädet vähän ovat ärsyyntyneet siitä ( yyps 😂) Löysin kauluri ohjeen ja piti minun sitä kokeilla ja miksikö noo... joku meistä yrittää keksiä muita neulomisia vältellen villasukan neulomista, kantapää kammo kun on vielä päällä...ehkä 😉

Mutta hei! Mukavaa päivää sinulle :)

P.s Perinteinen aamupala minulla yksin ollessa on jugurttia ja sammakonkutua :) Ollut jo monta vuotta, niin että ei osaa edes lopettaa. Palataan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti