BLOGINI

24.2.2021

Keskellä viikkoa viimeistä tähän kuukauteen...

 Heikun keikun taas!

Tässä sitä yrittää keksiä että mitähän ihmettä. Aamutoimet aloitettu puurolla ja äänikirjalla. Vaikka kirja kertoo 12v harrastelijaetsivä tyttösestä, se on hauska ja mikä tärkeintä minulle lukijan ääni on miellyttävä. 

Tässä mietin päivän ohjelmaa, että mitähän sitä keksisi tekemistä? Vispipuuroa jos tekisi iltapalaa varten. Olenkin kokeillut mansikoista, raparperista, mustikoista ja nyt olisi tarkoitus tehdä appelsiinituoremehuun :) Ehkä vähän oikeaa itsepuristettua appelsiinimehua ja raastaisinko kuorta hieman joukkoon. Katsotaan kuinka käy?

Ehkä leivon piirakan tai Wilhelmiina-keksejä katsotaan kuinka käy. Jotain mihin tulee vähän sotkua koska odottelemme uutta tiskikonetta. Vaikka kyllä minä käsikin tiskaan. Eilen olisi tiskikone tullut mutta postin kuljetuksesta mikä lie tyyppi oli hemmetin omituinen (ei suomalainen). Oli kuulemma liikkeellä isolla autolla eikä päässyt. Olisi pitänyt mennä kadulta hakemaan tiskikone, ei hän tuo sitä sisälle asti. Eikä myöskään ollut ottamassa vanhaa konetta mukaan. Eli lopputulos oli tiskikone lähti jonnekkin. Sitten soitto firmaan mistä kone oli ostettu ja kotiinkuljetus+ vanhan koneen vienti oli maksettu. Postille lähti siitä reklamaatiota ja pyyntöä ottaa yhteyttä. Saa sitten nähdä koska tämä tapahtuu ja onko millainen kuljettaja tällä kertaa. Ymmärtääkö kotiinkuljetuksen ja vanhan koneen viennin ?? Ei hemmetti mihin tämä aika on menossa ? Ei mitään helkutin järkeä! Kaikki hommat ulkoistetaan ja ulkoistajat vielä ulkoistavat..PÄRK! ei voi muuta sanoa!

Ruokaan palatakseni eilinen pataleipä kokeiluni onnistui. Moni tuttuni on sanonut että ei voi tehdä kun ei ole pataa. No minä otin teräskattilan, irrotin kahvat sekä kansinupin. Leivinpaperia ja sinne yönyli noussut leipätaikina. ( kuvaa alla)

     

Pataleipäkoukkun on hieman jääty ja kuten kuvasta näkyy se onnistuu kattilassakin. Miksei uunivuoassa tai muussa vastaavassa.


Aamulla näin netissä vinkin patapullaan. Näissä molemmissa on vähän vaan kuivahiivaa ja kohotetaan yön yli-tyyliin. Kun on vähän vaan hiivaa niin mahanikin on hyvin tyytyväinen eikä rupea turpomaan ja vihoittelemaan 👍😊

Nyt voisi nauttia aamukahvin ja jatkaa äänikirjan kuuntelua. Sitten voisin siirytä kaulurin neulomiseen ja katsoa areenasta jotain sarjaa.

Laitan tähän kuvan pataleivästä ja muutamasta leipomuksesta mitä on tullut tehtyä. 

Pataleipä oikein padassa :)

                       Appelsiinimuffinsseja  ja pullaa pitkästä aikaan. Osasin suht välttävästi pitkonkin tehdä.


Sellaista tällä kertaa täältä ja mukavaa päivää sinulle 😊💛Ei kommentteja:

Lähetä kommentti