BLOGINI

21.11.2014

Chia-Siemenet käytössä.

Olisi tarvinnut vissiin jossain aikasemmassa vaiheessa tutkia tätä kolestroli asiaa enempi.
Voimia vaan ei ollut kiinnostua tai innostua asiasta ,mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Nyt aamusin laitan puuroon chia-siemen geeliä ..siinähän on kaikkea hyvää.
Eikä tarvii niitä pillereitä rouskia :)
Kun voi käyttää jugurttiin tai juuri puuroon tai smoothiessa...jne


Chia -Siemen ystäväni..on sellainen ,siis tälläinen :)

TÄÄLTÄ ENEMMÄN TIETOA  (klikkaa )
Mutta helmiä napattuna sieltä...
Tässä napattua tietoa tästä tehosiemenestä :) :)

Chia siemenet sisältävät 40% terveellisiä rasvoja, jopa 25% proteiinia. Yksi annos (28g) chia siemeniä sisältää n. 180mg kalsiumia (kalsiumin saantisuositus on aikuisille noin 800 mg / vrk). Chia on myös hyvä lähde magnesiumin, raudan, sinkin, kuparin, molybdeenin ja niasiinin saantiin (B3-vitamiini)

Chia on loistava ja ehkä paras lähde kuidun saantiin (1 annos eli 2,75 ruokalusikkaa sisältää jopa yli 10 grammaa kuitua), antioksidantteihin ja vitamiineihin A, B1, B2, B3. Sis myös. paljon mangaania ja fosforia jotka ovat elintärkeitä terveille hampaille ja luille.

Kuidun saannissa chia on siis supertähti, jos verrataan toisiin hyviin kuituruokiin kuten esim. kaurahiutaleisiin. 100 grammaa kaurahiutaleita sis. 10 grammaa kuitua, kun taas 28g eli alle 3 rkl chia siemeniä sisältää saman määrän, chia siementen avulla ei enää tarvitse ahmia liikaa hiilihydraatteja saadaksesi riittävästi kuitua ruokavaliosta.

Chia siemenet ravinto faktaa

Chia siemenet ällistyttää ja loksauttaa leukoja ravintoprofiililtaan. Voittaa monet terveellisimmätkin ruuat, kuten lohen omega-3 sisällön ja jopa mustikat antioksidanttipitoisuudeltaan.
15 kertaa enemmän magnesiumia kuin parsakaali
8 x enemmän omega-3 rasvahappoja kuin villi lohi
8 x enemmän fosforia kuin täysmaito
7 x enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini
6 x enemmän proteiinia kuin kidneypavut
6 x enemmän kalsiumia kuin maito
3 x enemmän seleeniä kuin pellavansiemenet
3 x enemmän antioksidantteja kuin mustikat
3 x enemmän rautaa kuin pinaatti
2 x enemmän potassiumia kuin banaani
2 x enemmän proteiinia kuin mikään muu siemen
Kun chia siemeniä laittaa veteen, siitä tulee geelimäistä ”chia puuroa”, joka auttaa nesteytyksen suhteen. Chia siemen kun imee itseensä jopa 12 kertaisen painon vettä. 
Chia siemenet olisi hyvä liottaa 5-15 minuuttia ennen syöntiä jotteivat ne käytä kehosi nestettä laajentuakseen. Toistan taas, että chia siemenet sitoo itseensä jopa kaksitoista-kertaisen määrän vettä. En siis suosittele lusikoimaan kuivia chia siemeniä suuhun.
Sama chia-geeli muodostuu myös vatsalaukkuun kun syöt chia-siemen geeliä. Tämä on tutkijoiden mukaan hyvä asia, koska se hidastaa vauhtia jolla ruuansulatusentsyymit muuttavat hiilihydraatit sokeriksi, tehden siitä mielenkiintoisen ruuan diabeetikoille ja kaikille jotka taistelevat verensokeriongelmien kanssa.
Saat chia siementen hyödyt ilman siementen jauhamista/murskausta. Chia siemenet laitetaan vain esimerkiksi juomamukiin ja vettä päälle, sekoittele ja n. 5 min päästä ne ovat valmiita käytettäväksi mihin tahansa. Voit käyttää vähäisiä määriä ilman liottamistakin, mutta suosittelen liottamaan herkullisemman kokemuksen vuoksi.
Chia siemenet sulaa vatsassa todella helposti ja voitkin laittaa chia siemeniä tai chia siemen geeliä melkein mihin tahansa kuten jugurtin, myslin tai smoothien sekaan. Aion myös jakaa jatkossa reseptejä joita itse käytän lähes päivittäin chia siementen kanssa.
Chia siemenet ovat erityisesti oiva osa iltapalaa, sillä chia siemenet sisältää suuria määriä tryptofaania, joka melatoniinin esiasteena auttaa nukahtamisessa. Chia sisältää myös suuren määrän magnesiumia, joka on myös tärkeä unelle.
Kokeile iltapalana laadukasta maustamatonta jugurttia johon tilsaat banaanin, laita sekaan oliviiöljyä ja kookosöljyä plus suomalaista hunajaa. Viimeistele annos chia siemen geelillä ja sekoita annos hyvin. Kyseessä on oikea tryptofaani-pommi, joka auttaa nukahtamaan ja auttaa pitämään unen syvänä.

Eikun Siemeniä nauttimaan <3


mukavaa perjantaita sinulle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti